latinica  ћирилица
14/08/2024 |  07:42 ⇒ 09:43 | Аутор: РТРС

Хеликоптери и ватрогасци настављају гашење пожара у НП "Сутјеска" (ВИДЕО)

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Борис Трнинић рекао је за РТРС да је ситуација на пожаришту на подручју Нацоналног парка "Сутјеска" боља него претходних дана и да хеликоптери и ватрогасци и данас настављају гашење ватре.
Гашење пожара Тјентиште - Фото: РТРС
Гашење пожара ТјентиштеФото: РТРС

Трнинић је рекао да су се синоћ активирали нови пожари, јер је ријеч о терену гдје се ватра лако шири, али да ситуација није алармантна и да се данас очекује санирање пожаришта.

Он је навео да ће ватру и данас гасити по два хеликоптера Хеликоптерског сервиса Републике Српске и МУП-а Србије и да је пред њима доста посла јер густ дим отежава гашење.

Трнинић је изразио наду да би пожар у НП "Сутјеска" могао да буде угашен најкасније до сутра.

Трнинић је рекао и да се данас очекује наставак гашења пожара код Билеће, истичући да ватра не пријети кућама.

Он је рекао и да ће послије гашења пожара бити формирана стручна комисија која ће процијенити штету која је, каже, огромна и за коју неко мора да одговара.

Трнинић је апеловао на грађане да буду опрезни и не пале ватру на отвореном.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић обићи ће локације које је претходних дана захватио пожар. Најприје ће обићи пожаришта у Националном парку "Сутјеска", затим ће посјетити породице чија су домаћинства била угрожена од пожара, који је захватио околину Билеће.