latinica  ћирилица
09/08/2024 |  15:33 ⇒ 18:03 | Аутор: РТРС

Бројним свечаностима Бијељина прославља Дан града (ВИДЕО)

Град Бијељина прославља крсну славу Светог великомученика Пантелејмона. Претходних дана одржани су бројни културно-забавни програми, а завршне свечаности, почеле су литургијом у Цркви Светог Пантелејмона, коју је служио митрополит зворничко - тузлански Фотије.
Градска управа Бијељина - Фото: РТРС
Градска управа БијељинаФото: РТРС

Свети великомученик Пантелејмон, заштитник града Бијељина, слави се већ деценијама као породична крсна слава, преслава, како то Семберци кажу, али и као слава града. Најсвечаније јутрос било је у храму посвећеном Светом Пантелејмону, гдје је литургију служио митропилот зворничко-тузслански Фотије уз саслужење бројног свештенства.

Чланице Кола српских сестара при храму Светог Пантелејмона припремиле су богату трпезу љубави за бројне госте и вјерни народ који је данашнји дан почео светом литургијом.

Бијељина је град у који људи радо долазе, који се интензивно гради и насељава и чији би привредни развој могао бити много успјешнији.

Вечерње богослужење биће обављено у Цркви Светог Ђорђа, након чега ће пред зградом градске управе услиједити ломљење славког колача.

У дане око Светог Пантелејмона, Бијељина је гост бројним умјетницима, спортистима, делегацијама пријатељских градова из иностранства. Све то прате културно-забавни садржаји који су и ове године, привукли велики број Семебраца и туриста из региона.