latinica  ћирилица
09/08/2024 |  12:28 ⇒ 12:33 | Аутор: СРНА

Требиње: У току потписивање уговора за прикључење нове болнице на водоводну мрежу

У току је потписивање уговора за прикључење нове болнице у Требињу на водоводну и канализациону мрежу пројектне вриједности 900.000 КМ, изјавио је начелник градског Одјељења за капиталне инвестиције Синиша Вучуревић.
Радови на новој болници у Требињу - Фото: РТРС
Радови на новој болници у ТребињуФото: РТРС

Он је најавио да се ускоро очекује потписивање и уговора за извођење радова на лијевој страни водовода у Полицама.

Вучуревић је навео и да је у плану изградња система за наводњавање што се односи на секундарну мрежу и прикључке чија је вриједност 85.000 КМ, као и изградња спортских терена и дјечијих игралишта у вриједности од 790.000 КМ.

Он је рекао да је у завршној фази изградња тротоара у ужем центру града, те да је у току и поплочавање у Старом граду, а креће и сљедећа фаза изградње Духовног центра у Мркоњићима од око 400.000 КМ.

- Данас је почела изградња новог улаза у насеље Хрупјела изнад градског гробља Подгљивље, које финансирају град Требиње и Путеви Републике Српске - рекао је Вучуревић за Срну.

Вучуревић је навео да ће у оквиру пројекта бити изграђена саобраћајница са три траке дужине око 400 метара од сјеверне стране улаза у градско гробље до насеља Хрупјела и Улице Влатка Вуковића, уз коју ће бити изграђен и тротоар.

- При крају је и изградња треће траке код градске капеле - рекао је Вучуревић и подсјетио да је недавно завршена и изградња кружног тока код Каменог моста у граду.

Према његовим ријечима, завршена је и прва фаза водоводног система Талежа-Церовац, који је дио пројекта изградње водовода до Иванице.

Он каже да слиједе радова на затварању објекта за избјегла и расељена лица у вриједности од 250.000, а односи се на фасадерске и лимарске радове, док се завршетак објекта очекује до краја ове или почетком сљедеће године.