latinica  ћирилица
06/08/2024 |  15:36 ⇒ 15:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Хрватску у јулу посјетило 4,67 милиона туриста, за три одсто мање него лани

Хрватску је у јулу посјетило 4,67 милиона туриста, што је за три одсто мање него лани, док је број ноћења остао непромијењен на 29,45 милиона, саопштила је Хрватска туристичка заједница (ХТЗ).
Сплит - Фото: РТРС
СплитФото: РТРС

У првих седам месеци, Хрватску је посјетило скоро 12 милиона туриста, за три одсто више него у истом периоду прошле године, док је број ноћења порастао за један одсто на 54,7 милиона.

Директор Хрватске туристичке заједнице Кристјан Станичић је навео да су резултати веома добри и у складу са очекивањима и додао да јулски пад посјета никако не значи да је туристичка сезона подбацила, преноси портал Пословни.

- Ријеч је о уобичајеној туристичкој години, са својим уобичајеним осцилацијама и трендовима. Почев од 17. јула у Хрватској борави више од милион гостију на дневној бази, а очекујемо да ће смjештајни капацитети бити скоро сасвим попуњени током августа - рекао је Станчић.

Он је навео и да су резултати у туристичкој предсезони били изврсни, као и да ХТЗ очекује веома добру посjећеност и након краја главне сезоне.