latinica  ћирилица
03/08/2024 |  19:16 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Вучић: Српском народу се више никада неће поновити погром (ФОТО/ВИДЕО)

Почетком августа не може никада бити нешто важније, јер тада је наш народ изгубио своје најмилије, имања, куће, имовине, родну груду, рекао је предсједник Србије Александар Вучић, током обиљежавања Дана сјећања на страдале и прогнане Србе у акцији "Олуја".
Александар Вучић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Александар ВучићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Али то је и почетак поноса, који неки никада неће моћи да разумију - навео је Вучић.

Поручио је да се српском народу више никада неће поновити погром.

Истакао је да већ 10 година се сјећамо прогона и страдања Срба из Крајине.

- Десет година је како на сличан начин држимо помен и кажемо по неку ријеч о ужасном злочину и највећем етничком чишћењу у Европи од Другог свјетског рата па до данас. И то радимо без изузетка - навео је Вучић.

Истакао је да је Србија за тих 10 година успјели свима да каже у свијету шта мислим о тој акцији и да се никога не стиди.

- У УН смо се супроставили најмоћнијим силама свијета. Дигли смо глас у име свих слободарских народа овог свијета. И успјели смо, јер 109 земаља није гласало за ту срамну резолуцију о Сребеници - подсјетио је Вучић.

Истакао је да зато "служимо само свом народу и својој земљи".

- Јер нема нам спаса ако служимо неке друге. Сваке године слушамо ту причу како смо ми криви - изјавио је Вучић.

Истакао да морамо да мијењамо себе.

- Да учимо и још више радимо, да будемо успјешнији и од окружења, са којим желимо да сарађуејмо али са мало промијешаним картама. Када из Загреба, Сарајева, Подгорице видите како нас нападају, знајте да је то добро за Србију - рекао је Вучић.

Навео је да никада неће бити разлике између Срба.

- Србин је Србин из Книна, Лознице, Бањалуке или Суботице. Трактор је био спасање за мученике и нејач. Неће више бити ни прогрома ни трактора. То обећавам као предсједник Србије - навео је Вучић.