latinica  ћирилица
30/07/2024 |  15:44 ⇒ 16:01 | Аутор: СРНА

На културно-образовном кампу 150 малишана из дијаспоре и региона

Министар без портфеља задужен за координацију активности и мјера у области односа Србије са дијаспором Ђорђе Милићевић отворио је данас културно–образовни камп у порти Храма Светог Архангела Гаврила у селу Борач код општине Кнић, на којем учествује 150 малишана српског поријекла из дијаспоре и региона.
Културно-образовни камп - Фото: СРНА
Културно-образовни кампФото: СРНА

Милићевић је изјавио да је овај камп више од окупљања и да представља прилику за све учеснике да кроз дружење, игру и учење ојачају везе са домовином и упознају се о богатој традицији и културном насљеђу Срба.

- Програм кампа осмишљен је тако да учесницима пружи незаборавно искуство које ће им остати урезано у сећању за цео живот - истакао је Милићевић.

Он је навео да ће дјеца имати прилику да се окушају у вјештини калиграфије у манастиру Каменац, уживају у љепотама Гружанског језера, као и да посјете Спомен-парк "Шумарице", гдје ће одати почаст вршњацима који су невини страдали од њемачког окупатора, саопштено је из Кабинета министра без портфеља.

Милићевић је истакао да ће сви садржаји помоћи дјеци да боље разумију коријене свог народа, да се повежу са вршњацима и створе пријатељства која ће трајати.

Он је дјеци поручио да су будућност Србије и да је важно да у срцу увијек носе љубав према својој постојбини, гдје год да се налазе.