latinica  ћирилица
27/07/2024 |  21:27 | Аутор: СРНА

Троказ: "Српска кућа" симбол француско-српског пријатељства

Француски специјални изасланик за западни Балкан Рене Троказ истакао је да отварање "Српске куће" у Паризу на почетку Олимпијских игара представља симбол француско-српског пријатељства.
Српска кућа у Паризу (Фото:  screenshot-video Tanjug) -
Српска кућа у Паризу (Фото: screenshot-video Tanjug)

Троказ је на друштвеној мрежи Икс подсјетио да је "Српску кућу" отворио предсједник Србије Александар Вучић у присуству посланика Скупштине Француске и министра за спољну трговину Франка Ристера.

Бивши посланик у француском парламенту Јаел Менаш захвалила је Вучићу и амбасадорки Србије у Француској Ани Хрустановић на добродошлици на отварању "Српске куће" у Паризу.

- Одлично сам се провела и увијек можете да рачунате на мене да ћу бранити пријатељство Француске и Србије и наше вриједности. Ваше повјерење ме обавезује. Делимо заједничку историју и још много тога! - навела је Менаш на мрежи Икс.

У Паризу је данас свечано отворена "Српска кућа", у оквиру Олимпијских игара 2024. године, а отварању су присуствовали и предсједници Републике Српске Милорад Додик и Србије Александар Вучић, који је пресјекао црвену врпцу.