latinica  ћирилица
27/07/2024 |  17:09 ⇒ 17:50 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Поносан сам како је Србија представљена у Паризу; Макрон долази у септембру (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас у "Српској кући" у Паризу да је веома поносан на то како је Србија представљена на Олимпијским играма у том граду.
ОИ (Фото: https://x.com/MiloradDodik) -
ОИ (Фото: https://x.com/MiloradDodik)

- Баш сам поносан на то како је Србија представљена и имали смо привилегију да угостимо француског министра трговине, господина Ристера. Ту је био Рене Рокас, који је француски заступник за дијалог и један од блиских људи предсједника Макрона. Било је и више посланика из различитих политичких партија који су дошли у "Српску кућу" - рекао је Вучић.

Изразио је увјерење да ће "Српска кућа" бити дом, не само српским спортистима већ и многим Србима који живе у Паризу.

- Тако да ће долазити у своју кућу. Драго ми је што данас можемо да угостимо овдје и предсједника Републике Српске Милорада Додика - рекао је Вучић.

Рекао да предстоји тешка утакмица српских кошаркаша са Американцима и да ће предсједник Додик бити на тој утакмици и да је он спријечен због политичких обавеза да присуствује тој утакмици.

Поносан сам на Србију, у септембру долази Макрон

Вучић је најавио да ће до 5. или 6. септембра угостити француског предсједника Емануела Макрона и оцијенио да је послије посјете њемачког канцелара Олаф Шолца и предсједника Кине Си Ђинпинга мало свјетских лидера имало такве посјете у кратком року као што их има Србија.