latinica  ћирилица
27/07/2024 |  16:42 | Аутор: СРНА

Захарова: Отварање Игара огроман је неуспјех

Церемонија отварања Олимпијских игара у Паризу представља огроман неуспјех, рекла је данас портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Марија Захарова (Фото: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV) -
Марија Захарова (Фото: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV)

Церемонија отварања Олимпијских игара одржана је јуче на ријеци Сени у Паризу и први пут у историји обављена је ван стадиона.

Захарова је подсјетила да је непосредно пред почетак Игара ухапшен шеф кухиње руског поријекла због оптужби за наводну шпијунажу и покушај ометања церемоније.

- Питам се још колико је `шпијуна` постављено како би се осигурало да отварање Игара буде тако велики неуспјех? То је дно дна, и то ријеке Сене - објавила је Захарова на друштвеној мрежи "Телеграм".

Према њеним ријечима, десило се неколико инцидената пред почетак отварања, а и током самог отварања Игара. Она је притом указала и на распад система брзих пруга због "саботаже", најезду пацова на улицама Париза, као и на то да су током представљања тимова помијешане Сјеверна и Јужна Кореја.

- Бакљу је носио репер и наркоман Снуп Дог, застава Олимпијског покрета била је у рукама јахача апокалипсе, а центар града претворен је у гнијездо за бескућнике - додала је Захарова.

Она је скренула пажњу и на приказ "Тајне вечере" уз учешће заједнице ЛГБТ.

- Један од главних наступа на церемоније јесте ругање ЛГБТ једној од најсветијих тема за хришћане - `Тајној вечери`. Апостоле су представљали трансвестити. Очигледно је да су у Паризу одлучили да, пошто су олимпијски кругови вишебојни, све буде претворено у непрестану геј параду - нагласила је Захарова.