latinica  ћирилица
27/07/2024 |  14:50 ⇒ 14:50 | Аутор: СРНА

Кошарац: Марфи да престане да се мијеша у унутрашња питања

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац поручио је одлазећем амбасадору САД у БиХ Мајклу Марфију да, ако му је истински стало до грађана Српске, престане да се мијеша у унутрашње ствари у овој земљи.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Нека престане да блокира наш европски пут, нека не саботира домаћи политички договор. Нека поштује дејтонску структуру и уставно уређење земље у којој је гост! - написао је Кошарац на Инстаграму.

Кошарац је указао да је Република Српска израз воље српског народа и потребе да слободно живи на овим просторима.

- Грађани Српске на демократским изборима изражавају своју вољу бирајући политичке представнике. У сваком изборном циклусу дају све већу подршку предсједнику Милораду Додику - навео је Кошарац.

Он је додао да је Додик лидер српског народа, а његова политика је политика народа Српске.

- Предсједник Додик је наш избор и одраз наше слободне демократске воље. Управо је то највећи трн у оку америчког апарачика Марфија, који не може да се помири слободном вољом грађана Српске. Острашћен и манипулативан Марфи траћи дипломатски мандат у БиХ у умоболној борби против Српске и свега што је српско - навео је Кошарац.

Он је нагласио да Марфи на дневној основи води антисрпску пропаганду, "на којој би му позавидјели поборници највећег идеолошког зла у историји човјечанства".

- У жељи да буде допадљив сарајевској чаршији, Марфи је постао промотор `миндерполитике`, која тежи ка антиуставној, антидејтонској и антисрпској БиХ. Школски примјер лицемјерја и подлости је Марфијева лажна брига о `потребама грађана Републике Српске` - написао је Кошарац.

Према његовим ријечима, Марфи је постао синоним за дипломатски промашај у сваком могућем смислу.

- Управља Амбасадом САД као да је његова приватна прћија, од чега ни САД ни БиХ немају никакву корист. Спој неугодног са бескорисним - то је најбољи опис његовог рада у БиХ - додао је Кошарац.