latinica  ћирилица
26/07/2024 |  18:18 | Аутор: СРНА

Милисав: Kада помислимо да су коначно дотакли дно, амбасада нам покаже да могу још ниже

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Марко Милисав изјавио је за Срну да најновијим саопштењем Амбасада САД у БиХ флагрантно крши правила Бечке конвенције о дипломатским односима, али и основне норме пристојног понашања.
Марко Милисав - Фото: РТРС
Марко МилисавФото: РТРС

Милисав је рекао да таман када помислимо да су коначно дотакли дно, из Амбасаде САД нам покажу да могу још ниже.

- Америчка амбасада поново се огласила коментаришући Републику Српску на један крајње непримјерен и увредљив начин, који никако не приличи једном дипломатском представништву. Занимљиво је да се Американци сваки пут пред изборе на овај начин додатно анимирају и активирају јасно се стављајући на једну страну, односно нападајући руководство Српске. То је свакако непримјерено а постало је и дегутантно - истакао је Милисав.

Милисав, који је претходно обављао функцију амбасадора БиХ у Канади, нагласио је да би такво понашање њега или било ког другог амбасадора у Канади било незамисливо и одмах санкционисано.

- Овакво понашање грубо крши Бечку конвенцију о дипломатским односима и у свакој нормалној држави амбасадор би одмах био проглашен за непожељну особу. Будући да ми живимо у БиХ гдје оваквог амбасадора слијепо слушају, чак и поједини политичари из Републике Српске, то се наравно неће десити - нагласио је Милисав.

Оно што свакако треба истаћи, рекао је Милисав за Срну, јесте да је овакво понашање увредљиво не само за Републику Српску, јер ми смо навикли на ту врсту борбе, већ и за САД као озбиљну силу која је спала на то се амбасада понаша као увријеђена јетрва.

Милисав је поручио Амбасади САД у БиХ да се у вези са државним пословима од којих профитирају породица и пријатељи прво обрате Џо и Хантеру Бајдену, актуелном предсједнику САД и његовом сину.