latinica  ћирилица
26/07/2024 |  10:51 ⇒ 11:25 | Аутор: РТРС

Голић: Олимпијада је сан сваког спортисте

Учешће на Олипијским игара је сан и највећи циљ сваког спортисте, а срећа је највећа када освојите медању, истакла је у програму Радија Републике Српске некадашња кошаркашица Слађана Голић која је освајила сребрну медаљу на ОИ у Сеулу 1988. године.
Слађана Голић - Фото: РТРС
Слађана ГолићФото: РТРС

Слађана Голић учествовала је на ОИ у Лос Анђелесу 1984.године. Требало је да наступи и на Олимпијским игарама у Барселони, у оквиру репрезентације Југославије, али због санкција није отишла.

- Припремале смо се, требало је да задужимо опрему, а онда смо биле разочаране јер су нам јавили да нећемо учествовати, тако да разумијем како је данас руским спортистима, који због санкција неће бити у Паризу – каже Слађа Голић.

Некадашњи пливач Жељко Панић, учесник Олимпијских игара у Сиднеју и Атини истиче да утисци и сјећања са највеће свјетске смотре спортиста остају за цијели живот.

- Посебно је лијепа атмосфера у Олимпијском селу, а нећу заборавити ни атлетска такмичења, која су можда и најатрактивнија - каже Панић.

Слађана Голић очекује добре игре и успјехе мушке и женске кошаркашке репрезентације Србије а Жељко Панић који је и један од тренера пливача из Републике Српске Јована Лекића који ће наступити у Паризу, каже да Јованове најбоље резултате треба очекивати у будућности.

- Јован има 21 годину и сугиран сам да ће најбоље резултате имати на сљедећој Олимпијади у Лоса Анђелесу 2028.године-каже Панић у емисији Радија Републике Српске посвећеној почетку 33. љетњих олимпијских игара у Паризу.