latinica  ћирилица
26/07/2024 |  10:50 | Аутор: СРНА

Универзитет у Источном Сарајеву: Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи

Универзитет у Источном Сарајеву, у односу на извјештај из јануара, остварио је нови напредак на "Вебоматриксовој" ранг-листи за 362 мјеста и тренутно се налази на 2.800 мјесту.
Универзитет у Источном Сарајеву - Фото: РТРС
Универзитет у Источном СарајевуФото: РТРС

Из Универзитета у Источном Сарајеву саопштено је да је ово најбоља позиција која је остварена на листи "Вебометрикс" од када је Универзитет први пут уврштен 2012. године, те је сада међу 10 одсто универзитета у свијету, док се међу европским универзитетима налази на 936. мјесту.

"Напредак Универзитета на овој ранг-листи резултат је великог залагања и рада свих запослених наставника и сарадника на Универзитету", навели су из ове високошколске установе.

Из Универзитета су поручили да остају посвећени мисији унапређења научноистраживачког и умјетничког рада, интернационализацији и академској изузетности.

"Вебометрикс" је свјетски призната ранг-листа универзитета коју два пута годишње ажурира лабораторија "Сајберметрикс", која ради при државном Шпанском националном истраживачком савјету. Рангирање обухвата више од 31.000 универзитета из више од 200 земаља.

Први на листи у свијету су универзитети Харвард и Стенфорд, те Масачусетски институт за технологију, док у Европи листу предводе универзитети Оксфорд, Кембриџ и Универзитетски колеџ у Лондону.