latinica  ћирилица
25/07/2024 |  21:12 | Аутор: РТРС

Ђоковић са Централног терена "Ролан Гароса" креће по злато

Српски тенисер је раније током дана сазнао ко ће му бити противник, а сада зна и када ће започети учешће на Олимпијским играма.
Новак Ђоковић (фото: архива/EPA-EFE/Jorge Zapata) -
Новак Ђоковић (фото: архива/EPA-EFE/Jorge Zapata)

Организатори највећег планетарног спортског такмичења су одредили сатницу за 27. јул када почиње тениски турнир, а Ђоковић ће играти други меч дана на "Филип Шатријеу".

Програм ће прије њих у подне отворити најбоља тенисерка свијета Ига Швјонтек, којој ће ривалка бити Ирина-Камелија Бегу из Румуније.

Ђоковићев ривал ће бити Метју Ебден. Аустралијанац више није сингл играч. Није већ скоро двије године, односно од августа 2022. када га је у првом колу Винстон-Сејлема почистио Марк-Андреа Хеслер.

Тридесетшестогодишњи Аустралијанац је у сингл жријеб Олимпијских игара упао због одустајања једног од пријављених сингл играча, јер ОИ правила налажу да од једног тренутка у сингл жреб могу упасти само играчи који су већ на турниру због дубла.

Послије Ебдена, Новак би у другом колу могао на Рафу Надала. Ипак, ту постоји доста знакова питања, јер Шпанац је данас одгодио тренинг, а има и веома незгодног ривала у првом колу, Мађара Мартина Фучовича.