latinica  ћирилица
25/07/2024 |  15:23 | Аутор: sputniknews.com

Даниловићева прокоцкала двије меч лопте, Рускиња у финалу

Мира Андрејева, млада руска тенисерка, савладала је српску репрезентативку Олгу Даниловић у спектакуларном дуелу на турниру у Румунији за пласман у финале.
Олга Даниловић (Фото: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA) -
Олга Даниловић (Фото: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA)

Андрејева је успјела да неутралише двије меч лопте које је Даниловићева имала у трећем сету и да у тај-брејку избори побједу.

Млада Рускиња је први носилац на турниру као 32. тенисерка на ВТА листи и побједу је однијела са 3:6, 6:3, 7:6.

Искуснија Даниловићева је одиграла спектакуларан први сет, повела је са чак 4:0 остваривши два брејка, а у деветом гему је окончала уводни период. Тада је успјела да неутралише две брејк лопте, да преокрене и искористи прву шансу да заврши сет.

У наставку су тенисерке размијениле по брејк, Олга је у трећем гему могла до предности, али је до ње у шестом стигла Мира.

То је била довољна разлика да стигне до изједначења, спасла је једну брејк лопту у деветом гему, а потом реализовала сет лопту.

У трећем сету су тенисерке тешко чувале сервис, у првих шест гемова виђено је чак пет брејкова, а у осмом гему Даниловићева је стигла до прилике да заврши меч.

Имала је Олга двије брејк и меч лопте, Мира је успјела да се одупре притиску, направи брејк у наредном гему и избори додатан период у ком је бриљирала и са 7:1 се пласирала у своје прво ВТА финале.