latinica  ћирилица
25/07/2024 |  11:37 ⇒ 11:38 | Аутор: РТРС

Ухапшен брат Николе Јокића! (ВИДЕО)

Страхиња Јокић, брат српског кошаркаша Николе Јокића, ухапшен је у САД због напада на утакмици Денвера, када је ударио човјека у лице.
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Страхиња је оптужен је за напад трећег степена, прекршај, и појавио се у уторак пред Окружним судом у Денверу, наводи се у судским списима.

Полиција Денвера је први пут сазнала за тучу путем виралног ТикТок видео снимка који приказује ''познате чланове породице играча Денвер Нагетса Николе Јокића како се свађају са неидентификованим навијачем на трибинама'', наводи се у изјави о хапшењу.

На снимку је приказана ''вербална размјена'' навијача и Страхиње и Немање Јокића, прије него што је један од браће ударио навијача у лице, написала је полиција.

Детектив из Денвера је интервјуисао навијача три дана након утакмице 22. априла и примијетио да има посјекотине и модрице око и испод лијевог ока. Мушкарац је тада полицији рекао да га је један од браће Јокић, ''велики момак са ирокезом'', ударио песницом у лице и да је напад био ничим изазван. Полиција је касније идентификовала Страхињу Јокића преко његове тетоваже на врату.

Мушкарцу је касније дијагностикован потрес мозга, наводи се у изјави под заклетвом. Он у почетку није желио да тужи Страхињу Јокића јер се плашио одмазде и забринут за безбједност породице, али се почетком маја предомислио.

Када су га полицајци контактирали, Страхиња Јокић им је рекао да сматра да није учинио ништа лоше јер брани старијег човјека којег познаје дуго времена.