latinica  ћирилица
25/07/2024 |  12:23 ⇒ 12:59 | Аутор: Агенције

Олимпијски тим Србије у Паризу - Ђоковић: Амбиције су највеће, Маљковић: Хоћемо 11 медаља

Из дана у дан, све више српских спортиста пристиже у Париз гдје ће представљати своју земљу на предстојећим Олимпијским играма. Чланови Олимпијског тима Србије обратили су се јавности на првој званичној медијској конференцији по доласку у престоницу Француске.
Олимпијске игре у Паризу (Фото: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON) -
Олимпијске игре у Паризу (Фото: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON)

- Велика ми је част и задовољство што сам пети пут дио тима Србије. У Пекингу сам освојио једину бронзану медаљу, на свом првом учешћу. Сви знамо каква је привилегија и одговорност представљати своју земљу на Играма. Моје амбиције су велике, али ће бити тежак турнир са 64 играча. Сви се такмиче за медаљу. Играћемо шест мечева у осам дана, што је много. Врло интензивно. Надам се сјајној партији на овом турниру. Добро познајем овај терен са Ролан Гароса - изјавио је Новак Ђоковић.

Предсједник ОКС-а Божидар Маљковић истакао је да је "српска екипа стигла у Париз са 120 такмичара укључујући Ђоковића, Јокића, Тијану Бошковић и Ивану Шпановић".

- Србија је спремна да засија у легендарном граду. Сви наши такмичари су добро припремљени, а Србија је мала земља са дугом и великом спортском традицијом. Наше 34 екипе у различитим дисциплинама се такмиче, слично као и Француска. Како је рекао Ернест Хемингвеј за један париски ресторан, Париз је велики град и ми смо спремни да у њему засијамо. Освојили смо девет медаља у Токију и сада желимо више. Хоћемо 11 медаља и са тим билансом ћу бити задовољан јер би био велики успјех - додао је Маљковић.

На конференцији су били тенисер Новак Ђоковић, ватерполиста Никола Јакшић, одбојкашица Тијана Бошковић, предсједник ОКС Божидар Маљковић, генерални секретар Ђорђе Вишацки и шеф Мисије Соња Васић.

Извор: rt.rs