latinica  ћирилица
25/07/2024 |  11:36 ⇒ 14:20 | Аутор: РТРС

Кнежевић: Изгледа да су усташе и нацисти побиједили, а ми изгубили

Предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић реаговао је на ноту Хрватске којом су Андрија Мандић, Алекса Бечић и он проглашени непожељнима након изгласавања Резолуције о геноциду у Јасеновцу у Скупштини Црне Горе, поруком да "изгледа да су усташе и нацисти побиједили".
Милан Кнежевић (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC) -
Милан Кнежевић (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

- Значи мој дјед Милан, по коме носим име залуд је погинуо на Ђурђевдан 1945. ослобађајући Карловац од усташа и нациста. Изгледа су они побиједили, а ми изгубили - написао је Кнежевић на друштвеним мрежама.

У пост скриптуму, Кнежевић је у свом маниру додао: "Убиће ме жена, пропаде нам резервација за Ровињ".

Хрватско Министарство спољних послова уручило је данас ноту Амбасади Црне Горе у Загребу којом се Кнежевићу, предсједнику Скупштине Црне Горе Андрији Мандићу и потпредсједнику црногорске Владе Алекси Бечићу забрањује улазак у Хрватску.

До ове забране је дошло након што је у Скупштини Црне Горе недавно усвојена Резолуција о геноциду у систему логора Јасеновац, Дахау и Маутхаузен.

Иначе, поједини посланици у хрватском сабору тражили су да се сви посланици црногорског парламента, који су гласали за поменуту резолуцију, прогласе непожељнима у Хрватској.