latinica  ћирилица
25/07/2024 |  09:49 ⇒ 11:48 | Аутор: ТАНЈУГ

Дрецун: Истрага ће показати шта је био циљ Хајризија, њемачки органи не пружају помоћ

Предсједник Одбора за одбрану и унутрашње послове Народне скупштине Милован Дрецун изјавио је данас да ће истрага да покаже који је био циљ Фатона Хајризија, због чега је био на територији централне Србије, као и да њемачки органи изгледа нису вољни да много сарађују, односно да пруже потребне информације.
Милован Дрецун (Фото: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC) -
Милован Дрецун (Фото: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC)

- Мало је проблематично што се Немачка још увек не оглашава о неким информацијама о боравку овог ликвидираног убице (Фатон Хајризи) на територији те земље. Потпуно је нејасно како је могао да се нађе на територији Немачке, упркос томе што му је сигурно била доступна могућност да набави нека документа - рекао је Дрецун за телевизију Пинк.

Он је додао да илегално присуство Хајризија са наоружањем на територији централне Србије, показује да су и те како активни "шверцерски канали".

- Нема некакве дилеме да у нашем региону такође има много корумпираних људи преко којих можете да добијете и одређена документа и да се крећете, и за новац можете да завршите много тога - навео је Дрецун.

Према његовим речима, несумњиво је да су све организоване криминалне групе веома добро повезане и да се та повезаност манифестује заједничким илегалним активностима.

- Наравно, током истраге се неће саопштавати сва сазнања док се коначно слика не сложи. Претпостављам да и наше службе и полиција и сви надлежни органи имају нешто више информација од онога што је саопштено у јавности и надам се да ће истрага успети да до краја сложи слику - казао је Дрецун.

Фатон Хајризи убио је прошле недеље припадника граничне полиције Николу Крсмановића, а ранио полицајца Вјекослава Илића, а неколико дана касније припадници МУП-а Србије ликвидирали су га у близини Лознице.

Хајризи је, када га је полиција пронашла после дводневне потраге, пуцао на припаднике полиције, након чега је ликвидиран.
Фатон Хајризи је 6. јула побегао из Казнено-поправног завода у Смреконици и то је било његово девето бекство из затвора.