latinica  ћирилица
25/07/2024 |  07:48 ⇒ 07:54 | Аутор: sputniknews.com

Ванредна ситуација у Ариљу, Врњачка Бања и околна села остајала без струје

Невријеме је поново погодило ариљску општину, Врњачка Бања и околна села краћи временски период били су без електричне енергије, а напајање је прекидано у више наврата.
Далековод - Фото: РТРС
ДалеководФото: РТРС

На сједници Штаба која је одржана синоћ у Ариљу донесена је одлука о проглашењу ванредне ситуације на територији цијеле општине.

Тако је поред шест мјесних заједница, које су од суботе, након невремена биле обухваћене овом одлуком, јучерашња елементарна непогода условила нову одлуку.

Дописник РТС-а извијестио је да је Ариље погодило невријеме, па су поједини објекти попут гаража и подрума поплављени.

У Пожеги је за данас такође заказана сједница Штаба. Пијавица која је протутњала кроз двије мјесне заједнице, Горобиље и Расну, причинила је штету на неколико стамбених и помоћних објеката.

Елементарне непогоде у ове двије општине причиниле су штету и на путној инфраструктури у појединим мјесним заједницама, посебно су страдали некатегорисани путеви.

Због падавина током поподнева накратко је обустављен саобраћај код тунела Предејане, али, како су саопштили Путеви Србије саобраћај је нормализован након повлачења воде са коловоза.

И Врњачку Бању јуче је захватио јак пљусак праћен грмљавином. На неким мјестима вода је текла коловозом јер атмосферска канализација није успјела да прими велику количину воде за кратко вријеме.

Током невремена, Врњачка Бања и околна села краћи временски период били су без електричне енергије, а напајање је прекидано у више наврата.