latinica  ћирилица
23/07/2024 |  15:35 | Аутор: СРНА

У сриједу облачно са кишом и пљусковима

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити претежно облачно вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином, а температура ваздуха биће у благом паду.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Ујутро ће се падавинска зона премјештати од сјеверозапада ка југу и истоку. Падаће киша, локално се очекују и јачи пљускови уз могућу појаву града и јачања вјетра у зони падавина, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У наставку дана, сунчаније на западу и сјеверу уз нове повремене развоје облачности праћене пролазном кишом и пљуском.

На крајњем југу током првог дијела дана сунчано и топло, док се послије подне очекује наоблачење са кишом и пљусковима праћеним грмљавином.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, повремено појачан у зони падавина сјеверних смјерова, у Херцеговини умјерена бура на ударе појачана.

Јутарња температура ваздуха износиће од 15 до 21, у вишим предјелима од 12, а дневна од 24 на југозападу и истоку до 33 на крајњем југу, у вишим предјелима од 20 Целзијусових степени.

Данас у Српској и ФБиХ сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност, а пљускови и грмљавина забиљежени су у централним и источним подручјима, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 14, Сарајево 24, Мраковица 25, Дринић и Калиновик 27, Гацко и Бихаћ 28, Зворник и Србац 30, Приједор, Бањалука и Добој 31, Вишеград, Неум и Бијељина 32, Требиње 36 и Мостар 37 Целзијусових степени.