latinica  ћирилица
26/10/2024 |  08:55 ⇒ 08:55 | Аутор: РТРС

Коловози мјестимично влажни, одрони у усјецима

Коловози у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос су мјестимично влажни, а на дионицама у усјецима и поред камених косина могући су одрони.
Клизави коловози - Фото: РТРС
Клизави коловозиФото: РТРС

Возачима из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Црквина-Модрича због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи дионице ауто-пута Вукосавље- Брчко.

Због радова на дионици регионалног пута Шепак - граница Републике Српске /БиХ//Србије/Шепак/ и на мосту забрањен је саобраћај за возила чија највећа дозвољена маса прелази 40 тона и чије осовинско оптерећење прелази девет тона.

Током преласка, на мосту се истовремено могу наћи највише два теретна возила, и то без путничких возила.

На регионалном путу Разбој-Руданка измијењен је режим у одвијању саобраћаја због изградње моста за прелаз транспортера и тешке механизације.

Измјене су због радова на магистралном путу Градишка - Нова Топола - Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице - Нова Топола, те на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња-Градишка, као и на регионалном путу Теслић-Појезера /граница са ФБиХ/ због реконструкције водоводног цјевовода.

Због радова у тунелима "Пасјаци" и "Хамшил", измјене су на магистралном путу Бродар- Вишеград.

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралним путним правцима од Бијељине према Брчком, Драготиња-Приједор, Хан Пијесак - Соколац, Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионицама Гацко-Тјентиште у Саставцима, Добро Поље - Миљевина, Брод на Дрини - Хум, Градишка - Козарска Дубица, Теслић-Подјезера и на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута.

Ради бушачко-минерских радова на регионалном путу Источно Сарајево - Требевић - Брус, на локалитету Златиште, општина Источни Стари Град, у интервалима од 11.00 до 15.00 часова биће привремених краћих обустава саобраћаја једном до два пута по пет до седам минута.

На дионици магистралног пута Јабланица-Мостар саобраћај је омогућен за све категорије возила, с тим што је на подручју Доње Јабланице успорен и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

И даље је на снази обустава саобраћаја на магистралном путу Јабланица-Блидиње.

Дуга су задржавања на граничном прелазу Градина на улазу у БиХ, а на осталим прелазима тренутна задржавања су до 30 минута.

Из АМС апелују на возаче да прате веб-камере на њиховој веб-страници и да се на вријеме информишу о дужини чекања на граничним прелазима.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила преко пет тона највеће дозвољене масе, те се преусмјеравају на нови мост "Братољуб" у Братунцу и на прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.