latinica  ћирилица
23/07/2024 |  09:38 ⇒ 09:55 | Аутор: РТРС

Одбор за помоћ КиМ: Арлов са дјецом са Косова у Тивту (ФОТО)

Одбор за помоћ Косову и Метохији саопштио је да је предсједник Одбора Милорад Арлов, на позив предсједника "Михољског збора" из Тивта Здравка Нишавића, посјетио 50 малишана са Косова који су, захваљујући оснивачу хуманитарне организације "Солидарност за Косово" и директору Канцеларије за јавну и културну дипломатију Арноу Гујону и хуманим људима и организацијама на љетовању у Тивту.
Арлов са дјецом са Косова у Тивту - Фото: РТРС
Арлов са дјецом са Косова у ТивтуФото: РТРС

Дјецу је посјетио и прослављени кошаркаш из Црне Горе Никола Мировић.

Фото: Уступљена фотографија

- Прихватио сам са одушевљењем позив да будем са дјецом из Штрпца, Грачанице, Новог Брда на помоћном стадиону у Тивту, гдје су синоћ имали опроштајно вече и фудбалске утакмице. Посебно ме радује што ме препознало неколико дјеце из Грачанице, Штрпца и Новог Брда који су крајем јуна боравили у Требињу, Источном Новом Сарајеву и Републици Српској - рекао је Арлов.

Одбор за помоћ КиМ наставља своје хуманитарне пројекте и акције за српску дјецу са Косова и кориснике Дневног центра "Подржи ме-9. јануар".

- Одбор ће већ крајем августа поделити четвoромјесечне стипендије за седмеро српске дјеце са Косова у вриједности од 2.800 евра - додаје се у саопштењу.