latinica  ћирилица
21/07/2024 |  21:47 ⇒ 21:47 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић:Меморандум о критичним сировинама велика прилика за Србију, али и регион

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је потписани Меморандум са ЕУ о критичним сировинама одлична ствар и велика прилика за Србију, али и читав регион.
Вучић и Шолц (фото:  TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg) -
Вучић и Шолц (фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg)

- То је шанса генерације - нагласио је Вучић за Пинк.

Он је истакао да су поједине земље успјеле да се уздигну од најсиромашнијих до најбогатијих заваљујући томе што су њихови лидери доносили праве и одговорне одлуке.

- Важно је да се доносе одлуке у складу са интересима земље, а не партијским и личним. Ово је велика шанса за нашу земљу. Имали смо много пропуштених прилика, немам проблем да кажем - рекао је Вучић.

Каже да по томе како су медији у региону извјештавали о томе што је Србија потписала Меморандум са ЕУ може да се види да је Србија тиме урадила одличну ствар.

- О суштини и о посебним економским посљедицама није било ни ријечи. И по томе је било довољно да схватите и разумијете колико их је то забољело и колико им то смета. У нормалном региону и нормалном окружењу били би задовољни јер дио ствари мора да буде аутсорсован и њихове компаније би могле да раде, да запошљавају људе - рекао је Вучић.