latinica  ћирилица
21/07/2024 |  10:52 ⇒ 12:46 | Аутор: sputniknews.com

Вучић уручио заставу Србије и пожелио срећу олимпијцима: Надамо се највећој жетви медаља

Предсједник Србије угостио је олимпијски тим који ће у Паризу бројати рекордних 112 спортиста, и уручио је државну заставу, а олимпијцима је пожелео срећу и жетву медаља. Заставу ће на ОИ носити одбојкашица Маја Огњеновић и ватерполиста Душан Мандић.
Вучић примио олимпијски тим Србије (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ) -
Вучић примио олимпијски тим Србије (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ)

Присутнима се прво обратио предсједник државе Александар Вучић.

- Надамо се највећој жетви медаља, да донесемо двоцифрени број медаља. А и да донесемо једну, двије или ниједну, ми ћемо да вас волимо, бодримо, поштујемо јер знамо да сте дали све од себе за своју земљу. Једнако ће се вашем успјеху радовати у Пироту, Суботици, Ваљеву, Крагујевцу, Београду, Бањалуци, Бјељини, Беранама, Пљевљима и многим другим мјестима. Хвала вам још једанпут на посвећеном раду. Да могу да вам предам заставу слободе, заставу једног народа невеликог по броју и по територији, али великог по свом поносу, слободарској традицији и жељи за побједом. Желимо вам много побједа, хвала најљепше - рекао је Вучић, послије чега је предао заставу Србије "барјактарки" Маји Огњеновић.

Капитенка "грација" Маја Огњеновић обратила се присутнима и обећала борбу у походу на медаље.

- Уважени предсједниче, спортисти, уважене колеге. Огромно задовољство и част припала је Душану Мандићу и мени да будемо носиоци заставе. У оваквом олимпијском тиму који у себи садржи истинске и велике шампионе, бити предводник оваквог ОИ тима, представља част и одговорност и хвала вам на томе. Посебну захвалност у име цијелог олимпијског тима, дугујемо нашој држави, која нам је ове и свих претходних година омогућавала најбоље могуће услове за припреме за овако велико такмичење. Министру спорта, да се се захвалим, нашим Савезима, сви детаљи су били на највишем могућем нивоу. Надам се да се Олимпијски тим припремио најбоље могуће. Надам се да ћемо успјети да надмашимо наше успјехе из Токија, а надам се да ћемо на том путу имати безрезервну подршку, као што је то био случај свих ових година - рекла је Маја Огњеновић.

Душан Мандић уручио је затим медаљу предсједнику Србије Александру Вучићу.

На пријему у Предсједништу Србије били су кошаркаши, кошаркашице, одбојкаши, одбојкашице, ватерполисти, атлетичари, рвачи.