latinica  ћирилица
20/07/2024 |  18:34 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Велики мајстор кухиње Стево Карапанџа у Бањалуци открио своје мале тајне (ВИДЕО)

Најпознатији кувар и једно од најпознатијих лица малих екрана бивше Југославије Стево Карапанџа већ неко вријеме је у пензији, али и даље кува с истим жаром.
Стево Карапанџа у Бањалуци -
Стево Карапанџа у Бањалуци

Овај кулинарски "чаробњак" храну је припремао у великим свјетским хотелима и ресторанима, аутор је неколико кувара, а шира јавност памти га по телевизијском серијалу "Мале тајне великих мајстора кухиње".

Карапанџа је 90-их година напустио Хрватску и преселио у Швајцарску.

Радио је у тамошњим ресторанима, чак и покренуо властити, да би се 2014. године вратио. Иако у пензији, води тренинге и радионице за млађе куваре, суди на кулинарским такмичењима.

Ових дана је боравио у Бањалуци, а у разговору за РТРС говорио је о својим почецима, каријери, ТВ кулинарству.

- Имамо дефинитивно јако добре екипе, јако добре младе куваре. Ви имате овдје у Бањалуци јако добрих колега - истакао је Карапанџа.

За своју професију каже да је више него занимљива. Захваљујући њој пропутовао је свијет, упознао различите културе. 70-их и 80-их година прошлог вијека промовисао је кулинарство у телевизијској емисији "Мале тајне великих мајстора кухиње".

- Радили смо дневно двије емисије. То су биле најљепше године, дружење, весеље. Путовали смо по цијелој бившој Југославији, снимали емисије од Охрида, Скопља, Београда, гдје све нисмо били - присјећа се чувени кувар.

Гастрономија се посљедњих година много промијенила, каже Стево Карапанџа. У региону се много једе, порције су обилне и предност се даје месу. За себе каже да ако ће бирати између бифтека и чорбе, увијек ће изабрати чорбу!