latinica  ћирилица
19/07/2024 |  18:07 ⇒ 18:08 | Аутор: sputniknews.com

Надалово прво полуфинале послије више од двије године

Рафаел Надал, прослављени шпански тениер, пласирао се у полуфинале турнира у Баштаду побиједивши Аргентинца Маријана Навонеа резултатом 6:7, 7:5, 7:5 послије пуна четири сата борбе.
Рафаел Надал (Фото: EPA-EFE/Adam Ihse SWEDEN OUT) -
Рафаел Надал (Фото: EPA-EFE/Adam Ihse SWEDEN OUT)

Посљедње полуфинале у које се Рафаел Надал пласирао било је на Вимблдону 2022. године. Тада није одиграо меч против Ника Кирјоса због повреде, а онда у наредне двије године није успио да дође до те фазе на турнирима.

Међутим, Олимпијске игре се ближе, а Надал је изузетно мотивисан. Иако није сигуран да ли ће моћи да игра на УС Опену, "Бик са Мајорке" тренутно дјелује спремно да игра маратоне.

Надал и Навоне размијенили су у првом сету по три брејка, а Аргентинац је пропуштао сет лопте, међутим у тај-брејку је био бољи и повео је са 1:0. У другом сету Рафа је испустио предност од 3:0. Противник је узвратио оба брејка и на крају је, да би стигао до изједначења, Шпанац и трећи пут морао да одузме противников сервис гем.

Ништа мање драматично није било ни у одлучујућем сету. Навоне је повео са 2:0, Надал се вратио, а онда испустио великих 5:2. На крају послије четири сата борбе шпански тенисер прави још један брејк и коначно ставља тачку на овај меч.

За финале, такође прво послије двије године, бориће се против Дуја Ајдуковића, хрватског тенисера, који је највеће изненађење на турниру.

Прослављени Шпанац финале игра и у дублу заједно са Норвежанином Каспером Рудом против пара Луза и Матоса.