latinica  ћирилица
18/07/2024 |  16:46 | Аутор: РТС

Миленковић потписао петогодишњи уговор са Нотингем форестом

Репрезентативац Србије и донедавни играч Фјорентине, Никола Миленковић договорио је сарадњу с премијерлигашем Нотингем форестом.
Никола Миленковић (Фото: EPA/CLAUDIO GIOVANNINI) -
Никола Миленковић (Фото: EPA/CLAUDIO GIOVANNINI)

Миленковић је прошао млађе селекције Партизана, а потом је успјешно бранио "црно-бијели" дрес у сениорској каријери од 2015. до 2017. године, након чега је наступао за Фјорентину у којој је оставио велики траг. Дефанзивац је у тиму из Фиренце уписао 216 наступа и постигао 14 голова.

У дресу националног тима Миленковић је уписао 57 наступа. На недавно окончаном првенству Европе играо је на три утакмице.

Миленковић је прошле године био именован у идеални тим Лиге конференција, а Фјорентина је два пута заредом у овом такмичењу поражена у финалу, прво од Вест Хема, а потом и од Олимпијакоса.

Спортски директор енглеског тима, Рос Вилсон, истакао је да Миленковић посједује искуство и неопходне квалитете за Нотингем форест.

- Узбуђени смо због Николиног доласка. Он је кључни дио у конструисању нашег тима овог љета и знам са колико је ентузијазма прихватио да се придружи клубу. Дуго смо се дивили његовим наступима у репрезентацији Србије, у Серији А и европским такмичењима за Фјорентину. Одушевљени смо што ће искуство и квалитете пренијети у Нотингем форест - навео је Вилсон.

Финансијски детаљи уговора нису објављени, а поједини енглески медији наводе да је трансфер српског играча у енглески тим вриједан 12 милиона фунти.

Нотингем форест је основан 1865. и има славну прошлост. Освојио је два узастопна Купа шампиона Европе - 1979. и 1980, под вођством Брајана Клафа, али и титулу првака Енглеске - 1978. године.

Нотингем је прошлу сезону завршио на 17. мјесту у Премијер лиги са 32 бода.