latinica  ћирилица
19/07/2024 |  13:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Отклоњен главни узрок глобалног ИТ прекида

Компанија Мајкрософт саопштила је да је основни узрок глобалног прекида рада ИТ мрежа отклоњен, али да проблеми и даље утичу на поједне апликације и услуге Оффице 365, преноси Ројтерс.
Микрософт  (Фото: EPA-EFE/ERIK S. LESSER) -
Микрософт (Фото: EPA-EFE/ERIK S. LESSER)

Компанија за сајбер безбједност Краудстрајк са сједиштем у Нјујорку саопштила је, поводом навода да је она кривац за глобалне проблеме у ИТ сектору забиљежене данас у читавом свијету, да ради активно са клијентима погођеним дефектом који је откривен у једном апдејту за домаћина Windows.

Додаје се да је проблем лоциран, изолован и да се ради на санацији, а корисници су упућени на портал за подршку ове фирме ради даљих информација.

Аустралијска влада, швајцарска канцеларија за сајбер безбједност и многе друге компаније које су данас погођене проблемима у ИТ сектору вјерују да је узрок квара софтвер "Falcon Sensor".

Грешка Краудстрајка узрокује пад Мајкрософтовог оперативног система Windowsи приказивање плавог екрана, неформално познатог и као "плави екран смрти", пренио је Ројтерс.

Подсјећамо, Широм свијета пријављени су проблеми и прекиди у ИТ мрежама у владиним институцијама, банкама, телекомуникационим компанијама, медијима, медицинским установама, авио-компанијама.