latinica  ћирилица
19/07/2024 |  12:32 ⇒ 12:54 | Аутор: СРНА

Вулићева поручила Звиздићу: Рушење Дејтона значи крај БиХ

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је за Срну да рушење Дејтона значи крај БиХ и неки нови почетак за српски народ.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

На питање да прокоментарише изјаву замјеника предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Дениса Звиздића да је "рушење Дејтона крај ентитета" и да је Уставном суду БиХ предао захтјев за оцјену уставности Изборног закона Републике Српске са приједлогом привремене мјере, Вулићева је одговорила за Срну да тај лик, који је оличење мрзитеља свега српског, може да прича шта хоће, јер је потпуно небитан.

- Он стално пише неке апелације, и друго име за њега је бошњачки Калимеро, јер је за њега све неправда што Срби раде, а оно што он ради на штету Срба и Републике Српске је правда. Он годинама ради све исто и шта је урадио?! Ништа! У БиХ је и данас све исто, као и прије и послије његових апелација. Република Српска је све јача. Прилике су исте. Криза је остала. Људи једнако немају повјерења и која је сврха тога што он ради? Да ли је, захваљујући његовим апелацијама, Бошњацима боље, да ли имају нова радна мјеста, да ли живе боље? Наравно да не - рекла је Вулићева.

Она је навела да Звиздић ни не зна како живи народ, па ни његов бошњачки, јер он из своје добро плаћене фотеље може једино да хода по Уставном суду и размеће се својом наводном величином и памећу.

- Он нема појма како Бошњаци живе, али зато су му пуна уста разноразних апелација и пријетњи. Нека погледа у своје двориште, нека се мало спусти међу људе и види шта се може направити, наравно ако му је уопште то битно, јер такви попут њега из својих удобних фотеља и не виде никог. А народ је жељан договора домаћих политичара и нормалног живота у нормалној БиХ, а не оној како је замишља Денис Звиздић која ваља њему и његовим сарадницима - закључила је Вулићева.