latinica  ћирилица
17/07/2024 |  09:17 ⇒ 09:17 | Аутор: СРНА

Упозорење на веома топло вријеме и наставак тропских ноћи

У Поморављу, источној и југоисточној Србији, као и на Косову и Метохији данас је на снази црвени метеоаларм због екстремно високе температуре ваздуха, а у осталим дијеловима Србије наранџасто упозорење због високе температуре, али и жуто због грмљавине, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода Србије.
Београд - Фото: РТРС
БеоградФото: РТРС

И данас ће бити веома топло уз највишу температуру од 35 степени Целзијусових на сјеверозападу и западу до 39 на истоку и југоистоку земље, док ће до краја седмице температура бити у мањем, постепеном паду.

Сутра ће и даље бити топло, са температуром ваздуха од 35 до 38, а у петак и за викенд у већини мјеста од 32 до 35 степени Целзијсуових. И даље се очекују тропске ноћи у урбаним срединама.

Очекивана биометеоролошка ситуација може неповољно утицати на хроничне болеснике, нарочито на срчане и особе са варирајућим крвним притиском, а неопходна је адекватна заштита од УВ зрачења.

Главобоља и промјенљиво расположење могуће су као метеоропатске реакције, па се препоручује адекватно одијевање и избјегавање већих физичких напора.

Када је ријеч о Београду, и данас ће бити веома топло уз највишу температуру око 37 степени Целзијусових.

Најтоплије овог јутра је у Београду, Великом Градишту и Банатском Карловцу гдје је у 7.00 часова измјерено 28 степени Целзијусових, а слиједе Ћуприја и Зрењанин са 27 степени.

У осталим мјестима температура је изнад 20 степени, а најхладније је јутрос било у Сјеници гдје је измјерено 14 степени. У Срему и Бачкој, уз локални развој облачности, могући су краткотрајни пљускови понегдје праћени грмљавином.