latinica  ћирилица
14/07/2024 |  13:10 ⇒ 13:25 | Аутор: СРНА

Вучић поводом изјаве Салкића: Нема краја лудилу

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је поводом изјаве посланика СДА у Народној скупштини Републике Српске Рамиза Салкића да "Србија никад неће одустати од територијалних претензија према БиХ", да нема крају лудилу и да је ријеч о људима који тврде да су Срби "починили четири геноцида до сада".
Александар Вучић (Фото: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)

Вучић је нагласио да су по њима Срби криви и за злочине у Другом свјетском рату које је починила НДХ и Ханџар дивизија која је била снага НДХ.

- Мада, на све то сте до сада навикли, не знам чему се чудите - рекао је Вучић.

Он је сугерисао новинарима да прочитају књигу предсједавајућег Предсједништва БиХ Дениса Бећировића која се управо бави "територијалним претензијама Србије на БиХ" и "српским геноцидима".

- Прочитајте његову књигу и видјећете да за четири геноцида оптужује Србију, а иначе ми то радимо од 1804. године. Лудилу краја нема -  нагласио је Вучић.

Он је оцијенио да је ријеч мир у данашњем свијету постала непожељна и да нико неће да говори о миру, јер мир за многе представља пораз.

- Запамтите моје ријечи, видите да имамо посла с лудацима који неће да говоре о миру. На нама је да чувамо мир, а лудаци широм свијета нека раде шта им је воља - рекао је Вучић.

Салкић је раније рекао да Србија није одустала и никад неће одустати од територијалних претензија према БиХ.