latinica  ћирилица
14/07/2024 |  09:20 ⇒ 12:37 | Аутор: ТАНЈУГ

Атентатор на Трампа био републиканац, донирао новац групама повезаним са демократама

Након што је Федерални истражни биро идентификовао 20-годишњег Томаса Метјуа Крукса као атентатора на бившег предсједника Сједињених Држава Доналда Трампа на изборном скупу у Батлеру, у Пенсилванији, амерички медији објављују нове инфромације о њему.
Доналд Трамп (фото: EPA-EFE/DAVID MAXWELL) -
Доналд Трамп (фото: EPA-EFE/DAVID MAXWELL)

Крукс је живио у преграђу Питсбурга, Бетел Парку, око 90 километара јужно од мјеста на којем је организован Трампов предизборни скуп, пише Си-Ен-Ен.

Матурирао је у средњој школи "Бетел Парк" 2022. године.

Регистрован је као републиканац, према подацима из базе података бирача у Пенсилванији и предстојећи новембарски предсједнички избори били би први на којима би могао да гласа.

Међутим, записници Савезне изборне комисије указују да је извјесни Томас Крукс, са истим мјестом пребивалишта, у јануару 2021. године донирао 15 долара одбору за политичко дјеловање који је повезна са Демократском странком.

Његов отац, Метју Крукс, рекао је за Си-Ен-Ен да покушава да схвати "шта се дешава", али да ће "сачекати разговоре за надлежним органима" прије него што да изјаве о свом сину.

Подсјетимо, Томас Метју Крукс није имао легитимацију код себе па су форензичари проверавали "његов ДНК", због чега је идентификација трајала дуже од предвиђеног.