latinica  ћирилица
14/07/2024 |  07:57 | Аутор: РТРС

Свједок атентата на Трампа тврди да је видио нападача на крову прије пуцњаве

Човјек који је посматрао покушај убиства Доналда Трампа открио је да је упозорио агенте Тајне службе на наоружаног човјека на оближњем крову неколико минута прије него што су одјекнули пуцњи.
Обезбјеђење на скупу Доналда Трампа (фото: EPA-EFE/DAVID MAXWELL) -
Обезбјеђење на скупу Доналда Трампа (фото: EPA-EFE/DAVID MAXWELL)

Запањени свејдок, назван само као Грег, рекао је за Би-БиСи да је видио како се потенцијални атентатор попео на врх зграде испред митинга у Батлеру, у Пенсилванији, и да је био збуњен недостатком акције агената.

- Размишљам у себи, зашто Трамп још увијек говори, зашто га нису повукли са бине? Сљедеће што знате је пет хитаца. Након што је нападач отворио ватру, видио сам да му је Тајна служба покрила главу - рекао је свједок.

Агенти су се потом попели на кров, гдје се налазио нападач, а слике са друштвених мрежа приказују човјека који лежи мртав.

Свједок, који подржава Трампа, испричао је за Би-Би-Си како је видио како се стрелац спрема да убије бившег предсједника.

- Други учесници митинга су га такође видјели на крову, а да полиција није ништа предузела -рекао је он и додао да су примјетили човјека како пузи по крову зграде 50 стопа од њих.

- Дакле, ми стојимо тамо и показујемо на типа који пузи по крову, имао је пушку, јасно смо видјели да има пушку. Показујемо на њега, полиција доле трчи. Ми смо рекли: Хеј, човјече, на крову је момак са пушком,  а полиција: Хеј, шта?“Није знала шта се дешава. Стојим и показујем на њега два-три минута, тајна служба нас гледа са врха - ја показујем на тај кров, пише Блиц.

На питање да ли је сигуран да ли је пуцао човјек на крову, Трампов присталица је одговорио: 100 одсто, 100 одсто.

Неколико тренутака касније, могли су се чути агенти Тајне службе како вичу "Убица је доље".