latinica  ћирилица
11/07/2024 |  13:36 | Аутор: СРНА

Осумњичени за убиство Данке Илић негирао кривицу

Један од осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић у Бањском Пољу код Бора Дејан Д. негирао је данас да је учествовао у убиству дјевојчице.
Данка Илић (фото: TANJUG/ MUP/bs) -
Данка Илић (фото: TANJUG/ MUP/bs)

Он је на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару негирао извршење кривичног дјела тешко убиство, потврђено је Тањугу у Тужилаштву.

Данашње саслушање заказано је на молбу осумњиченог, који је у Тужилаштву након хапшења признао да су он и Срђан Ј. дјевојчицу ударили колима, ставили је у аутомобил и тијело бацили на депонију.

Други осумњичени за овај злочин Срђан Ј. на недавно поновљеном саслушању негирао је убиство дјевојчице, док се након хапшења бранио ћутањем.

Двогодишња Данка нестала је 26. марта у Бањском Пољу, гдје је из Бора дошла са мајком и старијим братом, а истрага је дошла до сазнања да је дјевојчица након што је ударена колима у којима су били осумњичени задављена, док је њено тијело сакривено.

За тај злочин осумњичени су Дејан Драгијевић /50/ из Злота и Срђан Јанковић /50/ из Луке, обојица радници "Водовода Бор".

Дејанов отац Радослав Драгијевић /73/ ухапшен је 6. априла због сумње да је помогао сину да премјести тијело дјевојчице коју је претходно, по сопственом признању, удавио рукама.

Тада је ухапшен и Дејанов брат Далибор /40/, који је дан касније преминуо у просторијама полиције Бор.