latinica  ћирилица
15/07/2024 |  11:40 ⇒ 14:20 | Аутор: ТАНЈУГ

Јевремовић оличење свих врлина

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је припадник Жандармерије Милош Јевремовић кога је данас одликовао оличење свих врлина које се очекују од људи који чувају државу.
Вучић уручио признање Милошу Јевремовићу (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Вучић уручио признање Милошу Јевремовићу (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav)

- Своју дужност обавља часно и професионално. Наша земља, Република Србија, као и породица Милоша Јевремовића морају да буду поносни - поручио је Вучић на церемонији одликовања у Предсједништву.

Како је додао, Јевремовић је истовремено и херој и жртва у једној трагедији која није измакла ни Београду, а која је глобалног карактера и назива се тероризам.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Та појава собом повлачи одређене консеквенце какве раније у претходним вијековима није. Ти људи који проводе најтеже акте против сигурности и безбједности доживљавају себе као велике звијезде. Човјек који је извршио ово недјело сличан је свим онима и из САД-а и широм Европе који мисле да тиме остављају неки већи и значајнији траг од трага обичног злочинца. И безумни који је само стрелом замало убио Милоша Јевремовића је то мислио. И сви они имају нешто заједничко. Мисле да су популарни, велики, звијезде и кроз своје видеоклипове излажу планове - навео је Вучић.

Вучић је додао да је зато потребно да у земљи постоје људи који су у стању да штите грађане Србије.

- За нас је веома важно да зауставимо промоцију насиља, од онога што видимо на улицама до онога што видимо на друштвеним мрежама. И то није лак задатак. Суочени са пријетњама свеопштег рата у данашњем свијету, тероризмом, мораћемо ћемо даље да јачамо наше снаге безбједности - рекао је Вучић.

Додао је да су примјери људи попут Јевремовића они на које ће се Србија ослањати у тој тешкој и веома опасној и окрутној борби.

- Наши људи морају да буду присебни, стрпљиви, трпељиви, озбиљни, одговорни, веома добро обучени, изузетно професионални и они то могу да побједе. Наш задатак је да Србија буде једна од најбезбједнијих земља у свијету, једна од најбезбједнијих земаља у Европи - рекао је Вучић.

Додао је да тај задатак обухвата сигурност улица, људи и објеката.

- Зато је важно да и својом пажњом, да и својим односом улажемо у будућност ових људи, и њихових породица, а онда да од њих тражимо да изврше најтеже могуће задатке - рекао је Вучић.

Он је захвалио Јевремовићевој породици као и његовим командирима и командантима и свима у Министарству унутрашњих послова.

- Желим да се захвалим свима који су вас подржавали и који су бдјели поред вашег кревета, не знајући како ће све да се заврши и бринули о вашем животу и знали колико сте велики посао урадили - рекао је Вучић.

Он је нагласио да добијање оваквог ордена представља додатну одговорност за Јевремовића.

- Ви више не представљате само себе и не представљате само Жандармерију, већ представљате и државу Србију у најважнијем смислу те ријечи - закључио је Вучић.

Он је додао да је сазнао да ће породица Јевремовић добити принову.

- Павле и Касја добиће брата или сестру. Тако да је то још једна дивна вијести за породицу, свакако и за цијелу нашу земљу - рекао је Вучић.

Припадник Жандармерије Милош Јевремовић након што је примио Орден заслуга за одбрану и безбједност првог степена у Предсjедништву Србије, рекао је да храброст долази у многим облицима, као и да признање које је добио носи дубоко значење, не само њему већ, како је навео, свим припадницима Жандармерије и Министарству унутрашњих послова.

- Храброст није само особина појединца, већ и одраз снаге и подршке заједнице која стоји иза њега - рекао је Јевремовић.

Он је захвалио породици, предсjеднику Србије, ресорном министру, својим колегама, љекарима и медицинским радницима који су били уз њега током опоравка и пружали му подршку.

- Храброст, пожртвованост и преданост су особине које ћу носити са собом и у будућности, настојећи да будем достојан овог признања. На крају желим да поручим свима да храброст долази у многим облицима и да сваки чин храбрости, ма колико се чинио малим, може да има огроман утицај. Храброст је у свакоме од нас и заједно можемо да градимо бољу и сигурнију будућност - закључио је Јевремовић.

Јевремовић је повређен 29. јуна у терористичком нападу испред амбасаде Израела у Београду, када је погођен из самострела у врат.