latinica  ћирилица
11/07/2024 |  12:30 ⇒ 12:32 | Аутор: СРНА

Расписан позив за додјелу подстицаја за развој пољопривредне производње

Центар за развој пољопривреде и села Бањалука расписао је јавни позив за додјелу подстицајних средстава за развој пољопривредне производње за 2024. годину у укупном износу од 2.060.000 КМ.
Пољопривреда - Фото: РТРС
ПољопривредаФото: РТРС

Подстицаји се додјељују за набавку сјемена, расада и минералног ђубрива за повртарску производњу, суфинансирање набавке сортног сјемена стрних жита, кукуруза, ТДС-а и хељде, вјештачког ђубрива за ратарску производњу, за суфинансирање воћарске производње, противградне заштите и друге опреме.

Такође, додјељују се и за суфинансирање изградње нових објеката и набавке опреме за прераду у биљној производњи, суфинансирање производње у заштићеним просторима, набавку нове пољопривредне механизације, изградњу нових објеката за узгој животиња, суфинансирање изградње објеката и набавку опреме за прераду у анималној производњи.

У оквиру овог позива подстицаји ће бити додијељени и за суфинансирање трошкова за уговорени пласман производа у Крајишкој кући, премије за произведену – испоручену количину млијека, за пчелиња друштва и за производњу корнишона.

Из Центра за развој пољопривреде и села рекли су Срни да право на подстицаје могу да остваре пољопривредни произвођачи, физичка лица, самостални предузетници из области пољопривредне производње, привредна друштва, установе и пољопривредне задруге.

Циљ је да се унаприједи и јача пољопривредни сектор, стварају тржишно-оријентисани произвођачи, јача њихова конкурентноста и смањи стопа незапослености.

Образац захтјева за пријаву биће доступан на интернет страници Центра, а заинтересовани пољопривредници захтјев ће моћи преузети и у просторијама овог центра на адреси Војводе Момчила.

Додатне информације заинтересовани могу да добију у просторијама Центра или путем бројева телефона 051/433-622, 051/433-639 и 051/433-621.

Јавни позив је отворен 30 дана од дана објављивања.