latinica  ћирилица
10/07/2024 |  22:19 ⇒ 22:20 | Аутор: СРНА

Требиње Европски град спорта

У Требињу је вечерас организован пригодан програм у којем је учествовало више стотина младих требињских спортиста поводом проглашења Требиња за Европски град спорта за 2025. годину.
Требиње - Фото: СРНА
ТребињеФото: СРНА

Градоначелник Мирко Ћурић рекао је да је проглашење Требиња за европски град спорта за 2025. годину значајно за град и захвалио тренутној и претходној генерацији спортиста.

- Кад је комисија дошла да анализира све што је било у претходном периоду, били смо поносни на све резултате. Стекли смо утисак да су били одушевљени - истакао је Ћурић.

Он је навео да је у припреми документација јавног позива за нову спортску инфраструктуру која треба да се гради у Требињу, те захвалио Електропривреди Републике Српске, која је дозначила 2,5 милиона КМ за улагање у нову спортску инфраструктуру.

Начелник градског Одјељења за културу Слађана Скочајић навела је да је Европска асоцијација за промоцију и развој спорта имала строге критеријуме кад је ријеч о избору.

- Бодована је инфраструктура која је лијепо развијена. Богати смо инфраструктурно, а најважније имамо кадар и спортске клубове. Пресудно је што имамо Школу спорта, што веома много дјеце учествује у спорту - истакла је Скочајићева.

Она је нагласила да се у основној школи 70 одсто дјеце бави спортом, од којих више од 40 одсто дјевојака, што Европа посебно вреднује, те истакла да је важно да у спортским клубовима постоји подмлатак, а сваки клуб своју школу спорта.

Скочајићева је захвалила спортским клубовима и тиму Градске управе Требиње који су учествовали у припреми и реализацији овог значајног пројекта.