latinica  ћирилица
15/07/2024 |  20:16 ⇒ 20:29 | Аутор: sputniknews.com

Надал побједом у дублу почео припреме за Париз (ВИДЕО)

Рафаел Надал, прослављени шпански тенисер, заједно са Норвежанином Каспером Рудом пласирао се у четвртфинале турнира у Баштаду послије побједе над дублом Андреоци/Рејес Варела резултатом 6:1, 6:4.
Рафаел Надал (Фото: EPA-EFE/ADAM IHSE SWEDEN OUT) -
Рафаел Надал (Фото: EPA-EFE/ADAM IHSE SWEDEN OUT)

Није се Рафаел Надал током каријере често одлучивао да игра дубл, али с обзиром на то да се ближе Олимпијске игре на којима ће играти са Карлосом Алкарасом била му је потребна припрема.

Одлучио се за Баштад гдје уједно игра и сингл. Партнер му је Каспер Руд и турнир су почели одлично јер су избацили друге носиоце Андреоција и Рејес Варелу.

Сјајно је шпанско-норвешки пар отворио меч и за само пола сата игре повели су са 1:0, а противницима су допустили свега један гем. У другом сету испустили су брејк предности, али су у завршници одузели протвничком пару још један сервис гем и тако уписали побједу.

Надал је за овај турнир добио специјалну позивницу, и за сингл и за дубл, а у првом колу сингла играће против Леа Борга, сина Бјорна Борга.

Прослављеном Шпанцу ово ће бити први турнир послије Ролан Гароса гдје га је у првом колу побиједио Александар Саша Зверев.