latinica  ћирилица
15/07/2024 |  17:11 ⇒ 17:11 | Аутор: РТРС

Чабрић-Гајић: Радити на стварању нових спортских шампиона

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић и министар спорта Србије Зоран Гајић разговарали су данас у Бањалуци о успостављању сарадње спортских савеза ради препознавања и стварања нових спортских шампиона, те подизања спорта на виши ниво.
Чабрић-Гајић, састанак у Бањалуци - Фото: Уступљена фотографија
Чабрић-Гајић, састанак у БањалуциФото: Уступљена фотографија

Чабрићева је навела да ће разговарати са спортским савезима и подржати оне који успјешно сарађују са савезима у Србији, као и да ће пронаћи начин да се успостави сарадња тамо гдје још није довољно развијена.

- У интересу нашег спорта је да подржавамо једни друге и да се не пропусти прилика да се талентовани млади спортисти препознају и да им се пружи шанса да остваре спортске каријере и обуку репрезентативни дрес - истакла је Чабрићева.

Гајић је нагласио да би сарадња спортских савеза требало да буде институционализована и подигнута на виши ниво чему ће допринијети и нова Стратегија развоја спорта Србије за период 2025-2035. године.

На састанку је разговарано и о успостављању сарадње Завода за медицину рада и спорта Српске и Завода за спорт и медицину спорта Србије јер је превенција изузето важна када је ријеч о чувању здравља спортиста, саопштено је из Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.