latinica  ћирилица
05/07/2024 |  18:37 | Аутор: СРНА

Елек: Влада Српске повећала учешће у власништву, имовина предузећа повећана за 46 милиона КМ, а капитала за 26 милиона

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина" Недељко Елек рекао је да је успјела емисија обвезница и да је Влада Републике Српске уплатила 26 милиона КМ на рачун Олимпијског центра, чиме, како је истакао, падају у воду све приче о томе да Јахорина наводно није солвентна и да није у стању да измирује своје обавезе.
Недељко Елек (Фото: predsjednikrs.rs/Dona Katušić) -
Недељко Елек (Фото: predsjednikrs.rs/Dona Katušić)

- Након што уплата легне на рачун, одмах ћемо извршити поврат позајмице према Влади Републике Српске у износу од 11 милиона КМ, а од остатка новца имаћемо довољно за рате кредита и плате радницима до сљедеће сезоне - истакао је Елек, и захвалио предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу и министру финансија Зори Видовић на подршци.

Наводећи да је ово била веома комплексна финансијска операција, Елек је рекао да је први пут нешта овако урађено на тржишту Републике Српске, а то је да је Влада Српске повећала своје учешће у власништву, што значи да је Олимпијски центар у овој години, по ревизорском извјештају, повећао имовину предузећа за 46 милиона КМ и капитала за 26 милиона.

- То није урадило ниједно предузеће у овом региону - рекао је Елек на конференцији за новинаре на Јахорини.

Колико је важна ова финансијска ињекција, указао је Елек, толико је важна и општа подршка коју има Олимпијски центар као државни пројекат.

- С тога посебно захваљујем на подршци Влади Српске и министру /Денису/ Шулићу, који је практично дио овог тима. Сваки дан рјешавамо проблеме и показујемо како сарадња између Владе и јавних предузећа може да да резултат - нагласио је предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина".

Он је рекао да је поносан на министра Шулића и његове сараднике, као и све људе из Олимпијског центра, те најавио да настављају даље са инвестицијама и да ће ове године сигурно почети пројекат гондоле Пале-Јахорина који је значајан не само за Олимпијски центар и ову регију, него и за цијелу Републику Српску.