latinica  ћирилица
04/07/2024 |  18:31 ⇒ 19:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић: Боље сам се осјећао, могу још да напредујем у игри

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је данас у Лондону да се осјећа све боље и да још може да напредује у игри послије побједе против Британца Џејкоба Фернлија у другом колу Вимблдона.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY)

Ђоковић је данас у другом колу Вимблдона савладао Фернлија 6:3, 6:4, 5:7, 7:5. Он ће у трећем колу играти против Аустралијанца Алексеја Попирина који је раније данас побиједио Аргентинца Томаса Мартина Ечеверија.

- Прије свега велике честитке Џејкобу за овакав меч, одиграо је изванредан тенис, заслужио је још један аплауз. Нисам имао шансу да видим како игра до пре два дана. То је увијек елемент изненађења, није имао шта да изгуби, знао сам да ће бити тешко. Он је британски тенисер који је одрастао на теренима на трави, тачно је знао како треба да игра - изјавио је Ђоковић на терену послије меча са Фернлијем.

Српски тенисер је прокоментарисао временске услове који су били у току меча.

- Вјетровит дан, тешки услови, било је тешко да му одузмем сервис, натјерао ме је да радим. Вјероватно сам имао среће у четвртом сету када је имао брејк шансу. Можда сам могао да добијем у три сета. Такође, овај је меч потенцијално могао да се заврши у пет сетова, али сам задовољан што се то није десило - рекао је Ђоковић.

Он се осврнуо и на трећи сет у ком је Фернли направио преокрет.

- Нисам се добро осјећао у трећем сету, некад имате тешке дане, зависи од противника. Данас је Џејкоб играо на високом нивоу и натјерао ме да се потрудим за побједу, надам се да ћу играти боље у сљедећем колу - нагласио је Ђоковић.

Он је прије мање од мјесец дана оперисао кољено.

- Нећу да тражим било какве изговоре због данашње игре, честитке Џејкобу. Боље сам се осјећао, могу да напредујем како турнир буде пролазио из меча у меч - закључио је Ђоковић.