latinica  ћирилица
04/07/2024 |  15:43 ⇒ 15:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Дејан Бодирога на челу Евролиге још четири године

Легендарни српски кошаркаш Дејан Бодирога остаје на челу Евролиге још наредне четири године.
Дејан Бодирога (Фото: Танјуг/ Зоран Жестић) -
Дејан Бодирога (Фото: Танјуг/ Зоран Жестић)

Генерална скупштина акционара Евролиге потврдила је на данашњем састанку у Барселони нове мандате предсједнику такмичења Дејану Бодироги и извршном директору Паулиусу Мотиејунасу и потврдила календар такмичења за предстојећу сезону.

Бодирога и Мотејунас су нове четворогодишње мандате на челу Евролиге добили још 13. марта, а данас су им мандати само потврђени од чланова Генералне скупштине такмичења.

На данашњем састанку усвојени су правилници такмичења за сезону 2024/25, као и листе учесника за Евролиге и Еврокупа.

Такође, одобрен је календар такмичења за наредну сезону. Еврокуп ће стартовати 24. септембра, а Евролига 3. октобра. Финална серија Еврокупа почеће 8. априла, док ће плеј-оф Евролиге почети 15. априла, а Фајнал фор Евролиге ће бити игран од 23. до 25. маја, а организатор ће накнадно бити одређен између Барселоне, Дубаија и Београда.

Скупштина је одобрила финансијски извјештај за сезону 2023/24. Поред тога, усвојена су нова правила о финансијској стабилности и фер-плеју која ће допринијети одрживости и транспарентности такмичења.

Директор за суђење, Даниел Херезуело, поднио је извјештај о сезони 2023/24, који је укључивао предложена побољшања у регрутацији, едукацији, надзору и технолошким протоколима за судије.