latinica  ћирилица
04/07/2024 |  14:19 ⇒ 15:29 | Аутор: РТРС

Босанчић се "пере"; Да ли је изјава Шибаревића извучена из контекста (ВИДЕО)

Изјава потпредсједника Градског одбора Демоса у Бањалуци Ненада Шибаревића, у којој на страначком скупу даје подршку актуелном градоначелнику Драшку Станивуковићу, извучена је из контекста и да је то само плод сукоба мјесних одбора ДЕМОС-а и СНСД-а у Пискавици, рекао је генерални секретарове странке Боран Босанчић.
Боран Босанчић - Фото: РТРС
Боран БосанчићФото: РТРС

- Он је само говорио о пројектима које подржава и које је урадио градоначелник Драшко Станивуковић. За нас је Никола Шобот кандидат који има импресивну биографију, али нас нико из Градског одбора СНСД-а није звао. Ми смо спремни да се одазовемо сваком разговору, али из бањалучког СНСД-а постоји схватање да им ДЕМОС не треба и да смо ми минорна политичка организација - навео је Босанчић.

Каже да ситуација на градском нивоу не осликава сарадњу на републичком.

ДЕМОС је, додаје он, коалициони партнер који подржава све одлуке на нивоу Републике Српске, и додао је да су извучене из контекста и изјаве званичника ДЕМОСА о значају ове странке приликом "рушења" Игора Радојичића, бившег градоначелника Бањалуке.

- Гдје је био јак ДЕМОС побједу је однио Игор Радојичић. ДЕМОС је испоштовао договоре када је ријеч о заједничким кандидатима - каже Босанчић.

Подсјећамо, на друштвеним мрежама појавио се снимак на којем потпредсједник Градског одбора ДЕМОС-а Бањалука Ненад Шибаревић на једном окупљању присутнима говори да на предстојећим локалним изборима подрже ПДП-овог кандидата за градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића.

Шибаревић је у обраћању нагласио да јавно подржава актуелног градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, а на ту изјаву је добио и аплауз.

- Ја вас молим да подржите тог младог човјека, подржали смо га кад смо рушили /кандидата СНСД-а за градоначелника Бањалуке на прошлим локалним изборима/ Игора Радојичића - истакао је Шибаревић.

Он је, између осталог, говорио и о томе гдје ће све радити путеве на подручју Поткозарја, уколико Станивуковић побиједи.

Ненад Шибаревић је у три мандата биран за одборника у Скупштини града Бањалука. Приватни је предузетник и бави се узгојем шарана. ДЕМОС у Бањалуци је у коалицији коју предводи СНСД.

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић раније је рекао да су одређени коалициони партнери на нивоу града саучесници градоначелника Станивуковића у вршењу бројних неправилности у највећем граду Српске.