latinica  ћирилица
03/07/2024 |  13:37 | Аутор: СРНА

Михајилица: Опозиција излази са једним кандидатом за начелника

Опозиција у Новом Граду ће на локалне изборе изаћи са заједничким кандидатом за начелника - Душаном Гашићем који је шеф Клуба одборника ПДП-а у Скупштини општине и заједничком листом за Скупштину општине под називом "Уједињена опозиција ПДП-СДС", изјавио је повјереник Општинског одбора ПДП-а Миланко Михајилица.
Миланко Михајилица - Фото: РТРС
Миланко МихајилицаФото: РТРС

Михајилица је навео да ће носилац листе "Уједињена опозиција ПДП-СДС" бити Младен Шумар из СДС-а, саопштено је из ПДП-а.

Он је одбацио, како је навео, грубе лажи и инсинуације изречене на његов рачун у контексту одустајања досадашњег предсједника ОО ПДП-а Нови Град Александра Јанковића од начелничке кандидатуре.

Михајилица је истакао да су се и руководство странке, као и он лично искрено залагали за Јанковићеву кандидатуту, али ју је тај кандидат одбио, будући да је још у марту изгубио подршку цијеле опозиције.

Предсједништво ПДП-а распустило је Општински одбор странке у Новом Граду и именовало Михајилицу за повјереника.

Образложено је да је одлука донесена "због поремећаја у функционисању Општинског одбора" с обзиром на турбуленције које трају дужи период, а након ескалације и дубоких подјела, те Јанковићевог одбијања компромисних рјешења и одустајања од кандидатуре.

Наведено је да су за одлуку гласали сви чланови Предсједништва ПДП-а, уз уздржан глас предсједника странке Бранислава Бореновића.