latinica  ћирилица
03/07/2024 |  08:24 | Аутор: РТС

Кецмановић против Грикспора за треће коло Вимблдона, Ђере против Пуја наставља меч

Српски тенисер Миомир Кецмановић игра у другом колу Вимблдона против Холанђанина Талона Грикспора, 27. играча свијета. Ласло Ђере ће наставити меч против Лука Пуја, а почетак је пројектован око 13.30.
Ласло Ђере (фото: EPA-EFE/Anders Wiklund SWEDEN OUT) -
Ласло Ђере (фото: EPA-EFE/Anders Wiklund SWEDEN OUT)

Оправдао је Кецмановић улогу фаворита у првом колу против Индијца Сумита Нагала, побједом 3:1, а сад слиједи тежи изазов.

Taлон Грикспор је до другог меча на овогодишњем Вимблдону дошао тријумфом над Колумбијцем Данијелом Галаном са 3:0, по сетовима 7:6, 6:3, 6:4, заказавши тако сусрет са Кецмановићем. Самим пласманом је поновио резултат из 2022, а побједом би поставио нови најдаљи домет на трави "Лондон клуба".

Највеће име које је успио да изненади је Холгер Руне, савладавши га у Мадриду ове године. На Вимблдону је поменуте 2022. савладао Фабиа Фоњинија, што му је један од значајнијих успјеха у каријери, а од осталих тадашњих и/или садашњих топ 10 имена су пред њим погнуте главе пружали руке Френсис Тијафо, Гаел Монфис, Карен Хачанов, Хуберт Хуркач и Тејлор Фриц.

Врунац на АТП листи било му је 21. мјесто и у сингл конкуренцији је успио да освоји двије титиле - обје на мастерсима 250 у јануару 2023. године.

Први и до сада једини сусрет Грикспора и Кецмановића десио је у Хeртогенбошу у јануару ове године. Холанђанин је у дуелу другог кола славио са 2-1 у маратонском мечу одлаганом због лошег времена, а сва три сета окончана су тај-брејковима.

Дуел Кецмановића и Грикспора je други на терену 17 и очекује се почетак од 13.15 часова.

Ђере наставља меч против Пуја

Дуел између Ласла Ђереа и Француза Лука Пујеа у првом колу Вимблдона прекинут је због мрака и клизавог терена при нерјешеном резултату - 1:1 у сетовима.

Ђере је освојио први сет резултатом 6:3, а потом је Француз узвратио у другом и стигао до изједначења - 7:6.

Пуј је затражио од судије да се упале рефлектори, а онда је указао на то да је терен број 11 клизав, те је донијета одлука да се меч прекине.

Наставак дуела између Ласла Ђереа и Лука Пуја је пројектован за 13.30.

Синер и Алкараз опет на терену

Што се тиче других занимљивих парова другог кола, у ранијим терминима се сусрећу Фабио Фоњини и Каспер Руд.

Да смо у 2015, рецимо, сусрет Станисласа Вавринке и Гаела Монфиса био би права атракција, сада је привлачан дугогодишњим љубитељима тениса.

Каснији термини су заказани за првог и трећег носиоца. Јаник Синер у "италијанском дербију" се бори против Матеа Беретинија, док Карлос Алкараз "укршта рекете" са Аустралијанцем Александром Вукићем.

На терен излазе и Григор Димитров, Бен Шелтон, Уго Умбер, Френсис Тијафо...