latinica  ћирилица
02/07/2024 |  22:53 ⇒ 22:57 | Аутор: sputniknews.com

Турска у осмини финала Европског првенства

Фудбалери Турске елиминисали су фаворизовану Аустрију побједом 2:1 на Ред Бул арени у Лајпцигу и састаће се у четвртфиналу са Холандијом, која је била боља од Румуније резултатом 3:0.
Аустрија - Турска  (Фото:EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH) -
Аустрија - Турска (Фото:EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH)

Шок је услиједио већ у првом минуту, када је штопер Турака Демирал закуцао лопту из петерца послије лоше реакције комплетне одбране Аустрије након корнера.

Успјели су изабраници Ралфа Рагника да се консолидују послије тог почетног шока и да успоставе конце игре, не и да пронађу пут до гола Гунока.

У наставку сусрета Аустријанци су направили двоструку измјену током 15-минутне паузе, изашли су Шмид и Мвене, а ушли Грегорич и Прас.

Имали су теренску иницијативу, али су Турци стигли и до другог гола. И то поново преко штопера Демирала, који је главом закуцао лопту у мрежу, надскочивши двојицу штопера Аустрије, послије савршеног центаршута суперталентованог Арде Гулера. Играо се 59. минут.

Ипак, није се дуго чекало на Аустријанци преполове ту предност, а стријелац је био Грегорич.

Кренули су у јуриш Аустријанци, имали су шансе преко Арнаутовића, али су Турци успјели да се одбране и да им се освете за пораз из марта мјесеца ове године, када је у пријатељском мечу било 6:1 за Аустрију.

Комплетирани су сви парови четвртфинала ЕП у Њемачкој:

Шпанија - Њемачка
Португалија - Француска
Енглеска - Швајцарска
Турска - Холандија