latinica  ћирилица
03/07/2024 |  06:54 ⇒ 07:05 | Аутор: РТРС

РТРС плус, 10.00 - Парламент Српске о измјени Закона о отпису потраживања

Редовна сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена данас разматрањем Приједлога закона о измјени Закона о отпису потраживања, по хитном поступку.
Народна скупштина Републике Српске - НСРС - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Народна скупштина Републике Српске - НСРСФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

На дневном реду је и Приједлог закона о измјенама Закона о ветеринарству у Републици Српској, Приједлог закона о допуни Закона о банкама Републике Српске, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Инвестиционо развојној банци Републике Српске и Приједлог закона о допуни Закона о унутрашњем платном промету, сви по хитном поступку.

Посланици ће разматрати и Приједлог закона о ловству, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о мјерама безбједности у пословању готовим новцем и другим вриједностима - приједлог предсједника Народне скупштине Ненада Стевандића, као и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о геолошким истраживањима.

На приједлог предсједника Скупштине, посланици би требало да разматрају и Нацрт закона о допуни Закона о употреби заставе, грба и химне, што је у вези са Декларацију о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, коју је Парламент јуче усвојио.

Наставак редовне сједнице можете пратити на РТРС плусу и нашем порталу од 10.00 часова.

Након завршетка редовне, требало би да почне и посебна сједница са једном тачком дневног реда - Информација о потреби покретања процедуре регулисања односа Републике Српске и Федерације БиХ, у складу са Дејтонским споразумом и међународним актима.