latinica  ћирилица
02/07/2024 |  19:00 ⇒ 21:06 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић: Добро се осјећам, не бих ризиковао да није у питању Вимблдон (ВИДЕО)

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је данас у Лондону да је задовољан како је одиграо меч против Вита Коприве у првом колу Вимблдона.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY)

Ђоковић је данас у првом колу Вимблдона савладао Коприву 6:1, 6:2, 6:2.

- Веома сам задовољан како сам се осјећао на терену и што сам дошао ове године на Вимблдон под другачијим условима због кољена. Нисам знао како ће то бити на терену, тренинзи су једна ствар, сасвим другачије од меча тако да сам јако задовољан како сам се осјећао и играо. Хвала свима што сте дошли - изјавио је Ђоковић на терену послије меча са Копривом.

Српски тенисер је прије мање од мјесец дана оперисао колено.

- Покушао сам да се фокусирам на игру и да не размишљам о кољену. Све што сам могао да радим заједно са мојим тимом у посљедње три и по недјеље са циљем да играм данас пред вама. Не бих ризиковао да је било који други турнир у питању, али толико волим Вимблдон и то да играм овдје - рекао је Ђоковић.

Он је нагласио да је срећан што није дуго одсуствовао са терена.

- Хоћу да се захвалим свом хирургу, који је одрадио феноменалан посао. Увијек сам покушавао све да избјегнем операције. Имао сам повреде као сви остали, оне дођу и прођу. Срећан сам што дуго нисам одсуствовао из тениса, тешко је, осјећате се беспомоћно кад не можете да играте мјесецима или годинама - додао је српски тенисер.

Ђоковић се осврнуо на чињеницу да Енди Мари неће играти у синглу на Вимблдону. Британски тенисер је одлучио да у Лондону игра само дубл са братом Џејмијем.

- Енди је нажалост морао да одустане, велико поштовање имам за њега, чуо сам да ће играти дубл. Надам се да ће се сљедеће године вратити. Шаљем му поздраве и свима који се муче са повредама. Тешко ми је да причам о повредама три и по недјеље послије операције -  закључио је Ђоковић.

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у друго коло Вимблдона, пошто је данас у првом колу побиједио Чеха Вита Коприву 6:1, 6:2, 6:2.