latinica  ћирилица
02/07/2024 |  18:16 ⇒ 19:02 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић побиједио Коприву у првом колу Вимблдона (ФОТО/ВИДЕО)

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у друго коло Вимблдона, пошто је данас у првом колу побиједио Чеха Вита Коприву 6:1, 6:2, 6:2.
Новак Ђоковић (фото: EPA-EFE/NEIL HALL) -
Новак Ђоковић (фото: EPA-EFE/NEIL HALL)

Меч је трајао један сат и 58 минута. Ђоковић ће у другом колу Вимблдона играти против побједника меча између Британца Џејкоба Фернлија и Шпанца Алехандра Моро Канаса.

Српски тенисер је сигурно ушао у меч против Коприве и први гем је добио без изгубљеног поена. Оба тенисера су потом освојила по један гем.

Велика борба виђена је у четвртом гему. Српски тенисер је искористио шесту брејк лопту и повео је 3:1, а онда је на свој сервис потврдио брејк за 4:1. Ђоковић је затим освојио још два гема и први сет је добио резултатом 6:1.

Коприва је у првом гему другог сета повео 1:0, пошто је спасао двије брејк лопте. Ђоковић је потом освојио три гема и повео је 3:1. Други тенисер свијета је наставио са добром игром и други сет је добио резултатом 6:2.

На старту трећег сета играло се гем за гем до резултата 2:2. Ђоковић је у петом гему стигао до брејка, а онда је сигурном игром меч привео крају.